28 Kasım 2008 Cuma

Türk Erkekleri..

Discovery Channel'in son çalışmalarından biri 15 ülkede 12.000 genç erkekle yapılan ilginç bir araştırma. Amaç, erkeklerin dünyasını anlamak ve hedef kitlesine ulaşmak için en uygun tarzı belirlemek. Çalışmanın Türk erkekleriyle ilgili bölümü ise daha da ilginç.

Araştırmaya göre, Türk erkekleri bir konuda uzman olarak gösterilmekten hoşlanıyorlar, bu yüzden, farklı konular hakkında bilgi edinmeye çalışıyorlar. Ayrıca, Türk erkekleri geç yaşta baba oluyor, çünkü önce çocukları için uygun şartları oluşturmaya çalışıyorlar. Türk erkeklerinin yüzde 85'i için en önemli şey ailelerine bakmak. Türk erkeklerinin yüzde 77'si farklı yerleri gezip seyahat etmekten hoşlanıyor, yüzde 39'u ise, yemek, içmek ve yatmayı tercih ediyorlar.

Araştırma sonuçlarına göre erkekler, dört gruba ayrılıyor.
1) Baskıcı yaklaşımı benimseyenler. Bu erkek tipi en yaygın olarak Romanya'da görülüyor. Türkiye'de ise bu oran yüzde 29.
2) Modern ama kontrollü erkekler. Bu gruptaki erkekler, en çok İsveç'te görülüyor. Kadın ve erkeğin rolleri hakkında modern bir görüşe sahip olan bu erkeklerin Türkiye'deki oranı yüzde 26.
3) Sadece "ben" diyen erkekler. Bu tip erkekler en yaygın olarak Almanya ve Hollanda'da görülüyor. Türkiye'deki oran ise, yüzde 15.
4) Bağlanmak istemeyen erkekler. Bu gruptaki erkekler ciddi sorumluluklar ve bağlılıklardan kaçıyor. Bu grup erkeklerin en çok görüldüğü ülke Türkiye. Türkiye'yi ise, İspanya takip ediyor.

Dört grup erkeğin ikisi Türkiye'de oldukça yoğun bulunuyor.
* Söz vermekten ve bağlanmaktan uzak duran erkekler
* Gelenekçi erkekler

Hiç yorum yok: