12 Ekim 2008 Pazar

2008 yılında dijital dünyanın en büyük isimleri..

“Digital Hot List” olarak bilinen dijital dünyanın en büyük isimlerinin seçimi, Adweek ve Mediaweek işbirliğiyle Eylül 2008’de tamamlandı. ABDdeki popüler sitelerin bir süre sonra Türkiyede prim yaptığı düşünülürse, listeye göz atmanınızı öneririm, aralarında henüz tanışmadıklarımız var..

1) Google
Internette arama yapmanın sözlükteki karşılığı oldu.
2) Facebook
Hesabı olanlar bilir, her gün e-mailleri kontrol eder gibi 5 dakika da olsa pek meraklısı var sitenin.
3) iPhone
Her ne kadar donanım markası olsa da mobil reklamlar için çok güçlü bir platform. Bu sene sonuna kadar 10 milyon adet iPhone satışı hedefleniyor.
4) Hulu
Lansmanı 6 ay önce yapılan yeni bir websitesi. Projenin ardından NBC Universal ve News Corp var. Videoya eklenen zorunlu reklamları izleyerek, TV show’larını, popüler dizileri, maçları ve birçok videoyu ücretsiz izleyebiliyorsunuz. Ancak henüz sadece ABD’ye hizmet veriyorlar. Türkiye’den yasal olarak izleyebilmek için biraz daha beklememiz gerekiyor.
5) Glam
Makaleleri, mağazası, blog ve video’larıyla tam bir yaşam ve network portali. Türkiyede bir benzerini arıyor ister istemez insan.
6) Youtube
Geçenlerde Can Dündar’ın bir yazısını okudum. Hayatı seyredenlerle, hayatı gerçekten yaşayanları karşılaştırıyordu. Youtube, sadece 3 yılda, hayatı yaşayıp da video çekenlerle girip bu videoları izleyenlerin buluşma adresi oldu.
7) Xbox Live
12 milyon abonesiyle oyunseverlerin pek sevdiği bir websitesi. Benim gönlüm ise sanırım Playstation’tan yana.
8) Huffington post
4 milyon kullanıcısına profesyonel bir yorum ve haber kombinasyonu sunuyor.
9) Imeem
Online müzik sitesi, ancak yasal olarak Türkiye’den erişim yasak.
10) Stardoll
Stardoll, eğlence, moda ve arkadaşlıktan hoşlanan herkes için kağıt bebek giydirme topluluğu sitesi. 21 milyondan fazla kullanıcıları var ve sitenin Türkçe versiyonu da bulunuyor. Siteyi gezerken 1-2 deneme yapmaktan kendinizi alıkoyamıyorsunuz.

Hiç yorum yok: